Szef kuchni - Sebastian "Szromu" Schrom - La Rossa - Lounge Bar & Restaurant

BIO

 

Sebastian SZROMU Schrom - Szef Kuchni / Szef Kreatywny restauracji La Rossa, bloger kulinarny, zdobywca „czapki” w latach 2018-2020 - odznaczenia rekomendowanego przez żółty przewodnik „Gault & Millau”. Sekretarz Komisji Rewizyjnej w Stowarzyszeniu Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, z ramienia którego pełni funkcję Ambasadora Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Oświęcimiu . Szerszej publiczności dał się poznać jako uczestnik III edycji programu Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia, gdzie przez wiele tygodni gotował pod okiem samego Wojciecha Modesta Amaro, zdobywcy pierwszej w Polsce "gwiazdki" Michelin. Poważna kontuzja kręgosłupa sprawiła, iż musiał oddać bluzę i opuścić program, lecz jak sam mówi - „kiedyś wrócę i dokończę to co zacząłem” !!!

 

"Sztuka kulinarna tworzona z pasją jest jak pierwsza miłość, kradnie Ci serce i każe dążyć do doskonałości … od Ciebie zależy czy ją osiągniesz …"

 

 

 

Galeria