Szef kuchni - Sebastian "Szromu" Schrom - La Rossa - catering dietetyczny / La Rossa - sale weselne i restauracja

BIO

 

 

"Sztuka kulinarna tworzona z pasją jest jak pierwsza miłość, kradnie Ci serce i każe dążyć do doskonałości … od Ciebie zależy czy ją osiągniesz …"

 

Sebastian SZROMU Schrom – Executive Chef restauracji La Rossa już od 14 lat, zdobywca „czapki” w latach 2018 - 2020 - odznaczenia rekomendowanego przez żółty przewodnik „Gault & Millau”. Sekretarz Komisji Rewizyjnej w Stowarzyszeniu Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, z ramienia którego pełni funkcję Ambasadora
Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Oświęcimiu .

Szerszej publiczności dał się poznać jako uczestnik III edycji programu Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia, gdzie przez wiele tygodni gotował pod okiem samego Wojciecha Modesta Amaro, zdobywcy pierwszej w Polsce "gwiazdki" Michelin. Jako jedyny uczestnik we wszystkich edycjach na całym świecie mógł wybrać wraz z gospodarzem programu osobę do opuszczenia
programu.

Przez ostanie lata otworzył w naszym rejonie kilka prężnie działających do dnia dzisiejszego restauracji. Gotował między innymi dla Wołodymyra Załenskiego, Przemysława Salety, Zygmunta Chajzera, Elżbiety Romanowskiej, Bilguuna Ariunbaatara oraz Marceliny Zawadzkiej.

Współtworzył kulinarne show Bitwa Smaków – Tradycja kontra Nowoczesność a w 2024 roku został uznany w plebiscycie Mistrzowie Smaku - Gazety Krakowskiej za kucharza roku w powiecie oświęcimskim.

Galeria

 

Offer for groups


Menu for groups of up to 40 people, for larger numbers please contact us by phone or email.

Get the offer for groups

This will close in 0 seconds

Oferta dla grup


Menu dla grup do 40 osób, w przypadku większej ilości osób prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.

Zobacz ofertę dla grup

This will close in 0 seconds

Zamów
La Rossa Box!