Specjalnie przygotowana kolacja będzie hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, których jest przekazicielem: chodzi o idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności.
Autorskie menu Szefa Kuchni / Szefa Kreatywnego – Sebastiana „SZROMU” Schrom
Amuse bouche
POLĘDWICA / SIANO / LAWENDA / ŚWIERK
Przystawka
POLĘDWICA / SIANO / LAWENDA / ŚWIERK
Danie główne I
KURCZAK / PÂTÉ / KACZKA / OŚMIORNICA / KISZONA RZODKIEWKA / NORI
Danie główne II
DORSZ / SCHAB / KAWIOR / OWOCE MORZA / BATAT / CZERWONY BURAK
Sery
CAMEMBERT / ROZMARYN / MALINA / ŻYTO / CEBULA
Deser
PĄCZEK / KOGEL MOGEL / RÓŻA / JOGURT / COINTREAU / RÓŻOWY PIEPRZ
wszystkie elementy kolacji degustacyjnej zostaną zaserwowane z francuskimi winami lub polskimi piwami
rzemieślniczymi / 70 zł – osoba