Ładowanie

"LA ROSSA I NASZ SZEF KUCHNI" W ŻÓŁTYM PRZEWODNIKU "GAULT & MILLAU 2018" - MAMY CZAPKĘ !!! - La Rossa - Lounge Bar & Restaurant

 

Znamy najlepsze restauracje w Polsce oraz najzdolniejszych szefów kuchni wyróżnionych przez Żółty Przewodnik Gault & Millau 2018.

Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2018 to kulinarna mapa naszego kraju. Znajdują się w nim rzetelne informacje o tym, gdzie warto zjeść i kupić regionalne produkty, przetestowane przez ekspertów. Każdego roku kilkunastu wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów dokładnie ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafia mniej niż połowa – to miejsca naprawdę godne uwagi. W tym roku inspektorzy wybrali 580 restauracji, aż o 120 więcej niż w pierwszej edycji! Dobry znak, że Polska coraz bardziej rozwija się gastronomicznie.

Po wręczeniu nagród goście gali zostali zabrani w kulinarną podróż w czasie. Szefowie kuchni przygotowali dla nas dania inspirowane sześcioma epokami historii polskiej kultury, począwszy od średniowiecza, a skończywszy na współczesności. W każdej z “komnat” mieszczących się w budynku Narodowego Forum Muzyki spróbowałyśmy dań zrekonstruowanych z tradycyjnych przepisów typowych dla danej epoki. Jednym z nich był tort z kiszonej kapusty na kruchym cieście, z XVII-wiecznej receptury.

Wśród najlepszych i My !!! … zdobyliśmy czapkę !!!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *